Onderhoudsvrije tuin

Ze verwachten steeds meer dat de mensen langer thuis blijven wonen.
Een van de obstakels om het huis uit te gaan is het onderhoud van de tuin. Als je hier tegenop ziet, verander je tuin dan in een onderhoudsvrije tuin. Dit hoeven geen extreme kosten te zijn, maar het is gewoon logisch nadenken en iedere keer iets vervangen indien nodig.

 

Waar moet je rekening mee houden met zo'n onderhoudsvrije tuin?

Je hoeft dan niet meteen een tuin volop te betegelen. Er zijn veel mogelijkheden om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Tuinhuisje
Je zult altijd ruimte moeten hebben voor bijvoorbeeld iets gereedschap, je zult altijd een schepje, een harkje, een bezem, veger en blik o.i.d nodig hebben. Hiervoor is, indien je geen gewone garage of schuur hebt, een klein tuinhuisje een ideale uitkomst.
Ten eerste staat het vaak gezellig zo'n tuinhuisje, de tuin wordt weer iets kleiner en scheelt weer onderhoud en je hebt wat extra bergruimte voor de tuinstoelen en de parasol in de winter.

Schutting
Veel mensen hebben coniferen heg tussen de buren en jezelf. Vervang deze (kosten natuurlijk zijn deelbaar met de buren) voor een schutting.
Schuttingen zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Je kunt stalen frames gevuld met grind, een bamboeschutting, op beton verhoogde schuttingen kiezen. Er is heel veel mogelijk.


Onderhoudsvrije planten
Planten vergen vaak onderhoud, veel sproeien, snoeien, knoppen eruit halen en nog veel.
Je kunt deze planten en struiken natuurlijk ook vervangen, geleidelijk aan, door onderhoudsarme planten. Dit zijn planten die goed tegen verschillende extreme weersomstandigheden kunnen, ze gaan niet direct slap hangen bij een warme of koude dag.
Ze zijn sterker en hebben dus minder onderhoud en water nodig.

 

Verhoogde bloembakken
Als je wat ouder wordt, kun je vaak niet meer zo goed op de knieën, omlaag wil vaak wel, maar dan het omhoog komen...
Dit kun je oplossen in een onderhoudsvriendelijk tuin door de bloembakken en bloemperken te verhogen. Je kunt van mooie stenen, bijvoorbeeld in grijs, hele mooie bloembakken maken.
Je kunt dan gelijk op de rand gaan zitten en gemakkelijk zittend de bloemenperken schoffelen en bloemen vertroetelen.

Kunstgras

Een van de veel gebruikte oplossingen van het slecht kunnen onderhouden van de tuin is het gazon vervangen door kunstgras.
De kwaliteit en echtheid van kunstgras zijn tegenwoordig zo goed en mooi dat het bijna niet meer van echt te onderscheiden is.
Kunstgras is er in veel soorten en kwaliteiten. De heeft meer mosdraad en lijkt wat echter, de andere ziet er wat wilder en echter uit.
De ideale kunstgrasmat zit er gegarandeerd bij.

Zo kun je dus langer van je tuin genieten door er een onderhoudsvriendelijk tuin van te maken.

Kijk ook eens bij

onderhoudsvrijetuin.jouwpagina.nl
onderhoudsvrijetuin.uwpagina.nl
onderhoudsvrijetuin.goedbegin.nl
onderhoudsvrijetuin.opzijnbest.nl
onderhoudsvrijetuin.bestelinks.nl
onderhoudsvrijetuin.come2me.nl

onderhoudsvrijetuin.start.be

Maak jouw eigen website met JouwWeb